بلاگ

  • صحبت کردن در جمع برای شما نیز کاری دشوار است؟
  • زمانی که شروع به صحبت می‌کنید اطرافیان به حرف‌های شما توجه نمی‌کنند؟
  • آیا شما هم جزء آن دشته از افراد هستید که ایده‌های بسیار جالبی در سر دارید ولی چون نمی‌توانید آن‌ها را به خوبی بیان کنید، جدی گرفته نمی‌شوند؟
  • به نظر شما اعتماد به نفس چه‌قدر در نحوه صحبت کردن شما تاثیرگذار است؟

ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که برای ارتباط برقرار کردن با هر شخصی و بیان خواسته‌های خود نیاز داریم صحبت کنیم. در واقع اصلی‌ترین راه ارتباطی بشریت، حرف زدن است.

حالا فردی را تصور کنید که نمی‌تواند این کار را به خوبی انجام دهد. چه مشکلاتی برای او به وجود خواهد آمد؟ طبیعتا این که نتوانید به درستی به دوستان و اطرافیان خود ارتباط برقرار کنید، شما را به فردی منزوی و تنها تبدیل می‌کند.

علاوه بر آن اگر نتوانید در محل کار خود با حرف زدن، مهارت‌های خود را نشان دهید و ارتباط خوبی با مدیر و همکاران خود برقرار کنید، نمی‌توانید در کار خود پیشرفت نموده و قطعا به مشکل می‌خورید.

حرف زدن در جمع از همان ابتدا یکی از ترس‌های بزرگ بشریت بوده و حتی بزرگ‌ترین سخنرانان نیز هنوز وقتی برای صحبت روی صحنه می‌رند، احساس ترس و استرس دارند.

این اصلا ایرادی ندارد. داشتن استرس کاملا طبیعی است. اینکه شما چگونه آن را کنترل کنید از اهمیت بالایی برخوردار است.

افزایش اعتماد به نفس در حرف زدن مهم‌ترین راه حل کنترل این استرس و حل مشکل صحبت کردن در جمع است.

ما در گروه آموزشی رضا کلاهی و در این مطلب بهترین راه‌های افزایش اعتماد به نفس در حرف زدن را برای شما بیان می‌کنیم. با ما همراه باشید تا با این مسئله برای همیشه خداحافظی کنید.

چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم؟

برای اینکه بتوانید روی دیگران تاثیر بگذارید، فروش بهتری داشته باشید، فرد موفق‌تری نشان داده شوید و هر کار دیگری که بخواهید را انجام دهید، لازم است یاد بگیرید چگونه با اعتماد به نفس صحبت کنید. در دنیای امروزه یادگیری این موضوع از نیازهای اساسی زندگی هر فردی است.

ما باید یاد بگیریم چگونه با آرامش و بدون دلهره صحبت کنیم و کلید انجام این کار فقط افزایش اعتماد به نفس در حرف زدن است.

در مطلب اعتماد به نفس چیست؟ هم گفتیم که این ویژگی به معنای توانمندی‌های ما و اعتمادی است که به آن‌ها در هر حوزه خاص داریم. پس برای افزایش اعتماد به نفس در سخنوری لازم است توانایی خود را در این زمینه بالا برده و به خودمان اعتماد داشته باشیم که می‎توانیم از پس این کار بربیاییم.

باید خود را از نظر ذهنی آماده کنید و بتوانید روی اوضاع و رفتار و سخن خود کنترل داشته باشید. شاید الان با خود فکر کنید که با چه چالش سخت و طاقت فرسایی روبه‌رو هستید، ولی باید بگوییم بهتر است نگران نباشید. با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید به راحتی خود را به مرحله‌ای که می‌خواهید برسانید و به سخنوری خوب تبدیل شوید.

برای افزایش اعتماد به نفس خود در سخنوری فقط لازم است یک سری نکته ساده را رعایت کنید. این نکات به شرح زیر است:

راه‌هایی برای افزایش اعتماد به نفس در حرف زدن

یافتن موقعیت مناسب برای حرف زدن، اولین و یکی از مهم‌ترین نکات در افزایش اعتماد به نفس در حرف زدن می‌باشد. اکثر افرادی که نمی‌توانند سخنور خوبی باشند، در ابتدای راه نمی‌توانند موقعیت مناسب حرف زدن را پیدا کنند.

فردی را تصور کنید که یک لطیفه بسیار بامزه و خنده‌دار را در مجلس ختم بیان می‌کند. خب قطعا این کار جالب نبوده و کسی به او توجه نمی‌کند. ولی اگر این شخص همین لطیفه را در یک دورهمی دوستانه تعریف نماید، با استقبال خوبی مواجه شده و بهتر می‌تواند ادامه بحث را در دست بگیرد.

یا مثلا فرض کنید در یک مراسم هستید که سخنران اول به خوبی و با انرژی زیادی، یک سخنرانی انگیزشی انجام می‌دهد و انرژی تمام افراد حاضر را افزایش خواهد داد. به نظر شما اگر تمام صحبت‌های سخنران دوم منتقدانه باشد، مورد توجه قرار می‌گیرد؟ قطعا نه و باید گفت او موقعیت خوبی را انتخاب نکرده است.

پس حتما به توازن میان محتوای صحبتتان و موقعیتی که در آن هستید فکر کنید و بعد از آن حرف‌های خود را به زبان بیاورید.

انتقاد پذیر باشید و به اطرافیان خود هم اعتماد به نفس بدهید

شنیدن انتقاد برای بیشتر ما جالب نیست ولی باید تلاش کنید تا نظرات دیگران را در کمال آرامش بشنوید. این اصلا مهم نیست که با آن نظرات موافق یا مخالف هستید.

زمانی که شما نظرات دیگران را به خوبی بشنوید و در کمال ادب از آن‌ها برای بیان این صحبت‌های صادقانه تشکر کنید، اعتماد به نفس خود در حرف زدن را نشان داده‌اید و نشان می‌دهید چه‌قدر روی خود تسلط دارید و از هر حرفی که باعث پیشرفتتان شود، استقبال می‌کنید. این کاری کاملا عاقلانه است.

علاوه بر این فراموش نکنید انتقاد از نقاط ضعف دیگران اصلا جالب نیست و شخصیت شما را زیر سوال خواهد برد. می‌توانید به جای این کار، اطرافیان خود را تشویق کنید تا از پش کاری که در آن ضعف دارند، به راحتی بربیایند.

به آن‌ها بگویید چه‌قدر توانمندند و به راحتی می‌توانند از این مسئله عبور کنند. افراد با شنیدن این صحبت‌ها امید گرفته و مطمئن می‌شوند کسی هست که آن‌ها را قبول داشته باشد. این کار حال شما را نیز بهتر کرده و انرژی‌ای که از آن دریافت می‌کنید باعث افزایش اعتماد به نفستان می‌شود.

دایره اطلاعات خود در هر زمینه‌ای را افزایش دهید

حتما شما نیز به خاطر دارید که در دوران مدرسه اگر سر کلاس برای درسی آماده نبودید، هنگامی که معلم از شما سوالی می‌پرسید، دچار استرس فراوانی می‌شدید. این استرس به دلیل کمبود اطلاعات اتفاق می‌افتاد چون در روزهایی که با آمادگی کامل به کلاس می‌رفتیم، از این استرس خبری نبود.

زمانی که می‌خواهید در رابطه با هر موضوعی صحبت کنید باید اطلاعات خود را در آن زمینه تا جایی که می‌توانید بالا ببرید و همینطور از منابع خود اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید اطلاعات شما کاملا واقعی است.

فرض کنید در جمعی در حال انتقال اخبار مهمی هستید که یکی از افراد جمع تمام صحبت‌های شما را به صورت کامل رد می‌کند و با آوردن منبع موثق ثابت می‌کند اخباری که بیان کردید، شایعه است. چه حسی پیدا خواهید کرد؟

یا فکر کنید شما سخنران یک کنفرانس علمی هستید. زمانی که صحبت‌های شما تمام می‌شوند، حضار از شما سوالاتی می‌پرسند. اگر جواب آن‌ها را ندارید، شرایط خیلی بدی برای شما به وجود می‌آید و استرس وحشتناکی به شما متحمل خواهد شد.

زمانی که می‌خواهید در هر زمینه‌ای صحبت کنید، همیشه از این موضوع مطمئن شوید که به آن اشراف کامل دارید و منابع شما کاملا موثق است.

در صورتی که از اطلاعات خود مطمئن نیستید، بهتر است در مورد آن صحبت نکنید.

ارتباط چشمی، یکی از مهم‎ترین نکاتی که وجود دارد

برای درگیر کردن افرادی که با آن‌ها صحبت می‌کنید، باید با آن‌ها ارتباط چشمی برقرار نمایید. (فرقی نمی‌کند شنوندگان شما اعضای خانواده یا دوستاننتان باشند یا جمع زیادی از دانشجویان کلاس)

برقراری ارتباط چشمی با مخاطب، به افزایش اعتماد به نفس در صحبت کردن شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد و باعث می‌شود آن‌ها به خوبی به شما گوش دهند.

فرض کنید در حال صحبت هستید و متوجه می‌شوید یک یا چند نفر از حضار اصلا توجهی به صحبت‌های شما ندارند. جه حسی پیدا می‌کنید؟ قطعا حس خوبی نیست. برای جلوگیری کردن از ایجاد این حس، با استفاده از ارتباط چشمی، دیگران را به خود و صحبت‌هایتان جذب کنید.

زمانی که می‌خواهید در مورد موضوعی صحبت کنید، باید ابتدا از آن درک پیدا کرده و از صمیم قلب به آن اعتقاد داشته باشید. زمانی که این اعتقاد و درک وجود نداشته باشد، حرف‌های شما مصنوعی و دروغین به نظر می‌رسد.

دو سخنران را در نظر بگیرید که در مورد موضوعی واحد صحبت می‌کنند، یکی از آن‌ها به موضوع بحث کاملا معتقد است و به درک کاملی از آن رسیده و نفر دوم فقط برای رفع تکلیف می‌خواهد در مورد موضوع صحبت کند و هیچ اعتقادی به آن ندارد.

زمانی که به عنوان مخاطب صحبت‌های این دو نفر را می‌شنوید، تفاوت آن‌ها را به خوبی درک کرده و از صحبت‌های نفر دوم به هیچ وجه لذت نمی‌برید.

گفتن کلمه “نمی‌دانم” در برابر سوالاتی که واقعا در مورد آن‌ها چیزی نمی‌دانید، شهامت بالایی می‌خواهد. به جای اینکه جواب‌های الکلی و بدون ارتباط به موضوع را به مخاطب تحویل دهید، فقط بگویید نمی‌دانم.

با گفتم این کلمه اعتماد به نفس خود را نشان می‌دهید و پس از مدتی افراد دیگر به حرف‌های شما اعتماد بیشتری پیدا خواهند کرد. چراکه همه متوجه می‌شوند شما تا در مورد موضوعی اطلاعات کافی نداشته باشید، در مورد آن صحبت نمی‌کنید و اطلاعات اشنباه را منتقل نخواهید کرد.

آن‌ها درک می‌کنند که می‌توانند روی درستی حرف‌های شما حساب باز کنند و این موضوع اعتماد به نفس شما را در حرف زدن افزایش خواهد داد.

هم‌چنین زمانی که شما از الفاظ مودبانه و جذاب در صحبت‌های خوب استفاده می‌کنید، دیگران را جذب خود می‌کنید تا به شما گوش دهند. این کار نیز باعث افزایش اعتماد به نفستان می‌شود.

حاضر شدن در محل سخنرانی، زودتر شروع آن

برای افزایش اعتماد به نفس در صحبت کردن، حتما زودتر در محل سخنرانی حضور داشته باشید. زمانی که شما قبل از رسیدن حضار به محل سخنرانی خود می‌روید، می‌توانید آن‌ جا را بررسی کنید.

همین‌طور مزیت بزرگی که این کار دارد این است که شما دیگر با جمعیت زیاد حضار به صورت ناگهانی روبه‌رو نخواهید شد. یکی از مهم‌ترین عواملی که استرس زیادی به سخنران وارد می‌کند، این است که بعد از ورود به محل سخنرانی ناگهان با جمعیت زیادی رویه‌رو می‌شود.

زمانی که شما زودتر به آن مکان بروید، فضای خالی را می‌بینید و بعد از آن ورود افراد را نیز مشاهده کرده و سالن در حال پر شدن روبه‌روی شما قرار خواهد گرفت. این اتفاق اعتماد به نفس شما را بالا برده و استرستان را تا حد بسیار زیادی کم می‌کند.

ضمیر ناخودآگاه خود را برای داشتن اعتماد به نفس بالا در سخنرانی آماده کنید

ما در مطلب جملات اعتماد به نفس دهنده بیان کردیم که ذهن ما در دو زمان آمادگی بسیای برای پذیرش برنامه‌ریزی و تاثیرپذیری را دارد: اول، چند ثانیه قبل از خواب، یعنی دقیقا زمانی که چشمان شما برای خوابیدن گرم شده است. (به این حالت آلفا می‌گویند.) و دوم، چند ثانیه بعد از بیداری و درست قبل از اینکه ذهن شما به فکر مسائل زندگی و روزمره شما وارد شود.

برای اینکه به سخنرانی عالی تبدیل شوید و اعتماد به نفس شما در حرف زدن افزایش پیدا کند، خود را در لحظه‎ای تصور کنید که در جمع زیادی در حال صحبت هستید و در این کار بسیار خوب عمل می‌کنید. بهتر است این تصویرسازی را قبل از خواب و بعد از بیداری انجام دهید تا بیشترین تاثیر را در ضمیر ناخودآگاه خود بگذارید.

با استفاده از این تصویرسازی ضمیر ناخودآگاه شما تحت تاثیر قرار گرفته و در ضمیر خودآگاهتان نیز تاثیر می‌گذارد. هرچه شما بیشتر این کار را انجام بدهید، تاثیر بیشتری هم می‌بینید و در نهایت آرامش و اعتماد به نفس بیشتری در سخنرانی خود پیدا خواهید کرد.

باور و اعتقادتان به خود را افزایش دهید

باور و اعتقادتان به خود را افزایش دهید

یکی از بهترین کارهایی که برای افزایش اعتماد به نفس خود می‌توانید انجام دهید این است که به خودتان باور داشته باشید و این باور را تقویت کنید که همه افرادی که برای آن‌ها صحبت می‌کنید، مشتاق صحبت‌های شما هستند.

زمانی که می‌خواهید وارد جمعی شوید تا برای آن‌ها صحبت کنید، این باور را داشته باشید که همه آن افراد برای دیدن موفقیت شما آن‌جا هستند و فقط می‌خواهند شما را تشویق نمایند. فرض کنید شما وارد مراسم اهدای جایزه می‌شوید و قرار است یکی از بزرگترین جایزه‌ها را دریافت کنید و تمام افراد آن‌جا منتظرند تا شما را تشویق کرده و موفقیتتان را جشن بگیرند.

باید مطمئن باشید که حرف‌های شما برای دیگران دوست داشتنی است.

تمرین کردن را فراموش نکنید

به این موضوع توجه کنید که با چند بار صحبت کردن در جمع، استرس شما از بین می‌رود. پس به تمرین کردن توجه زیادی داشته باشید.

با انجام چندین بار هرکاری می‌توانید نا حد زیادی آن را بیاموزید. صحبت کردن نیز از این قائده مستثنی نیست. برای دفعات اول می‌توانید برای جمع خانواده یا دوستان صمیمی خود این کار را انجام دهید چراکه قطعا با آن‌ها احساس راحتی بیشتری خواهید داشت.

تکرار و تمرین یکی از بهترین راه‌های افزایش اعتماد به نفس شما در هر موضوعی می‌باشد.

از مقایسه کردن خود با دیگران، دست بردارید

از مقایسه کردن خود با دیگران، دست بردارید

مقایسه کردن خود با دیگران، کاری است که با انجام آن می‌توانید اعتماد به نفس خود را نابود کنید. شما چه‌قدر کسی که خود را با او مقایسه می‌کنید را می‌شناسید؟ قطعا شما نمی‌توانید بگویید به صورت کامل او را شناخته‌اید بلکه فقط می‌توانید بخش کوچکی از شخصیت او را ببنید.

هیچ فردی در این جهان با فرد دیگری یکسان و یکی نیست. هر کسی در این دنیا خاص آفریده شده، یعنی شما خاص آفریده شده‌اید. زمانی که به این موضوع فکر می‌کنید، متوجه خواهید شد که این مقایسه کاملا بی‌معنا است چراکه هر فردی توانایی‌های خاص خود را دارد.

تصور کنید شما بخواهید مزایا و خواص نارگیل را با پرتقال مقایسه کنید. همان‌قدر که این کار بی‌معنی به نظر می‌رسد، مقایسه شما با افراد دیگر نیز بی‌معنا است.

به جای اینکه تمرکز و انرژی خود را برای این کار هدر دهید، برای خود وقت بگذارید و سعی کنید ویژگی‌های خاص خود را پیدا کرده و پرورش دهید. این کاری است که پیشرفت شما را تضمین می‌کند. شما فقط باید روی خود سرمایه‌گذاری کنید و به هیچ چیز دیگری فکر نکنید.

پوشیدن لباس مناسب

پوشیدن لباس مناسب

لباس، ظاهر و لوازم شخصی شما نشان دهنده شخصتی که دارید، هستند. زمانی که شما آراسته و خوش‌تیپ باشید دید دیگران نسبت به شما تغییر خواهد کرد.

برای خود وقت بگذارید. هرروز به حمام بروید و صورت خود را اصلاح کنید. لباس تمیز و مرتب بپوشید و به ظاهرتان اهمیت دهید. این کارها اعتماد به نفس شما را به صورت قابل توجهی افزایش خواهد داد.

البته لازک نیست برای این کار پول و وقت بسیار زیادی را صرف کنید. چند دست لباس مناست و باکیفیت تهیه کنید و به بهترین شکل از آن‌ها استفاده نمایید.

کار و فعالیت شما باید با لباس‌هایتان متناسب باشد. پس در انتخاب ویژگی‌های ظاهری خود، از این نکته غافل نشوید.

چیزی برای نگرانی وجود ندارد

چیزی برای نگرانی وجود ندارد

در صحبت کردن واقعا چیزی برای نگرانی وجود ندارد. شما فقط درحال به اشتراک گذاشتن افکار خود با دیگران هستید و این اصلا بد و نگران کننده نیست بلکه بسیار جذاب است.

اگر بازهم نمی‌توانید نگرانی خود را کنترل کنید از سه گام مهم قبل از شروع صحبت استفاده کنید:

  1. ذهن آرام داشته باشید.
  2. خونسرد باشید.
  3. افکارتان را منسجم کنید.

قبل از شروع صحبت‌هایتان چشمان خود را ببندید و این سه جمله را آرام تکرار کرده و از نظر ذهنی آن‌ها را کاملا تصور کنید.

این کار نگرانی و استرس شما را کاهش داده و باعث می‌شود باور کنید هیچ چیزی برای نگرانی نیست.

داشتن زبان بدن مناسب

میزان زیادی از تسلط شما روی مطالب و سخنوری، از طریق زیان بدن به افراد منتقل خواهد شد. زمانی که شما یک ژست جذاب داشته باشید، اعتماد به نفس خود را به اطرافیان و مخاطبین خود منتقل خواهید کرد.

ما در مطلب زبان بدن افراد با اعتماد به نفس تمام ویژگی‌های ظاهری این افراد را توضیح دادیم. با مراجعه به این مطلب متوجه می‌شوید باید چگونه رفتار کنید.

برای مثال شل ایستادن یا داشتن شانه‌هایی افتاده یکی از نشانه‌های اعتماد به نفس پایین است که باعث می‌شود هیچ کس به حرف‌های شما توجهی نشان ندهد. پس به زبان بدن خود اهمیت ویژه‌ای بدهید.

اول شنونده باشید و بعد از آن صحبت کنید

اول شنونده باشید و بعد از آن صحبت کنید

زمانی که در جمعی نشسته‌اید به خوبی به تمام صحبت‌ها گوش کنید. با این کار می‌توانید سوژه‌های بیشتر و مناسبی برای صحبت پیدا کنید.

یکی از تمرین‌ها برای بهبود سخنوری این است که با دقیق گوش دادن به حرف‌های دیگران و اضافه کردن مطلبی جالب به آن‌ها، توانایی خود را در حرف زدن بالا برده و ترس و استرس خود را کاهش دهید. زمانی که این کار را می‌کنید به این پی می‌برید که واقعا چه‌قدر این کار ساده است.

البته اگر افرادی به صورت خصوصی در حال صحبت هستند، اصلا جالب نیست که به حرف‌های آن‌ها گوش کنید. باید صبر کنید تا افراد شما را به بحثشان دعوت کنند. در غیر این صورت از اظهار نظر شما خوشحال نخواهند شد.

حفظ کردن جملات ابتدایی

حفظ کردن جملات ابتدایی

زمانی که می‌خواهید در مورد موضوعی صحبت کنید، بهتر است جملات ابتدایی را آماده و حفظ کنید. این یکی از راه‌های مناسب برای افزایش تسلط و اعتماد به نفس در صحبت کردن است.

زمانی که شما شروع خوبی داشته باشید، ادامه صحبتتان نیز خوب خواهد بود. علاوه بر آن صحبت روان در ابتدا، سایر صحبت‌ها را نظم می‌بخشد.

برای ادامه صحبت خود فقط سناریو مشخصی را در ذهن داشته باشید و جملات را حفظ نکنید. اگر تمام صحبت خود را حغظ کنید، با فراموش کردن حتی یک جمله از آن، استرس زیادی وجود شما را فرا می‌گیرد و ادامه آن را خراب می‌کنید.

با داشتن سناریو مناسب و تمرین آن بدون نگرانی به حرف زدن بپردازید. حتی می‌توانید کاغذ کوچکی را آماده کنید که این سناریو و تیترها در آن نوشته شده باشد و آن را در دست خود بگیرید. البته استفاده از نرم افزار پاور پوینت در سخنرانی‌های بزرگ بسیار مناسب و جذاب خواهد بود و نشان‌دهنده اهمیت شما به مخاطبین است.

نتیجه‌گیری

برقراری ارتباط با اطرافیان یکی از مهم‌ترین مسائلی است که امروزه با آن درگیر هستیم. صحبت کردن و حرف زدن یکی از مهم‎ترین و رایج‌ترین راه‌های ایجاد این ارتباط است. راه چاره برای از بین بردن این ترس و رفع این مسئله این است که اعتماد به نفس خود را در حرف زدن افزایش دهیم. زمانی که ما به فردی با اعتماد به نفس در حرف زدن تبدیل شویم، به راحتی می‌توانیم در جمع صحب کنیم و دیگران را تحت تاثیر قرار دهیم.

ما در این مطلب به صورت کامل راه‌های افزایش اعتماد به نفس در حرف زدن را بیان کردیم. شما می‌توانید با مطالعه آن به سخنوری عالی تبدیل شوید. اگر راه دیگری را برای افزایش این اعتماد به نفس می‌شناسید، می‌توانید آن را از طریق بخش نظرات همین صفحه با ما و دیگر خوانندگان این مطلب درمیان بگذارید.

Refrences:

psychologytoday.com/us/blog/prescriptions-life/201912/five-essentials-help-you-speak-more-confidence

https://www.wikihow.com/Speak-Well-and-Confidently

دیدگاهتان را بنویسید

کليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به آکادمی رضا کلاهی ميباشد | طراحی سايت و سئو توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پارس وب